Don'T Be Vague. Ask For Farica.

Terra Nova

Ensamtid

Gissa vad jag har gjort? Jag är så himlans lyxig ibland alltså. Jag har nämligen precis checkat in på ett hotell här i stan. Jag har inte gjort det för att något speciellt händer, eller för att jag inte kan sova hemma i natt. Jag har bara gjort det för att jag ville skämma bort mig själv litegrann. Jag tror att det är viktigt att man kommer ihåg att göra det, och det inte allt för sållen. Man måste komma ihåg sig själv även när det är vardag. Jag tror att den psykotiska ohälsan som nästan alla lever i i Sverige skulle kunna bli mindre utsträckt om vi bara kunde komma ihåg att ta hand om oss själva, det är alldeles för många som lider av utbrändhet. Man tar på sig så mycket, som man ska klara av - som man ska fixa att det helt enkelt blir alldeles för mycket för ens kropp och själ. Och det behöver inte vara massiva uppgifter, alla små saker blir tillsammans ett berg av masten som man inte kan varken bestiga eller flytta på och då dör man istället. 

Och det är precis därför som jag försöker göra sånt här, så att man får lite ensamtid och tid att vila upp sig mellan varven. När jag bodde i Spanien hade jag som mål att föröka ta mig till stranden (som låg i slutet av min gata) varje morgon och starta dagen där med en kopp kaffe. Och jag måste ändå säga att jag är förvånad över att jag var så duktig på att göra det som jag var. Nu när jag ser tillbaka på det så tycker jag mig se att jag faktiskt mådde bättre när jag gjorde det, det är ju ett väldigt fint sätt att starta sin dag. Lyx man inte kan ta förgiven.